Dóórgaan!

Dóórgaan!

Stap 1: ontzorgen

Ik kan uw administratie en social media verzorgen en u daarmee nóg verder ontzorgen. Naast het opzetten en beheren van beide maak ik fotoproducties voor op uw website, Facebook, Twitter, Instragram, LinkedIn (etc.) die voldoen aan uw wensen en die van de markt. Het resultaat is al snel zichtbaar: meer ‘likes’, meer volgers, meer cont(r)acten met (potentiële) klanten. De ‘cost gaat voor de baet’ maar het verdient zich razendsnel terug. Het ‘enige’  wat u nog moet doen, is waarmaken wat u belooft!

Stap 2: verder met uw onderneming

In elke levensfases van een bedrijf – in goede en slechte tijden – is inzicht in financiële en operationele situaties relevant: geen verrassingen die het bestaansrecht (potentieel) in gevaar brengen. Het steeds beschikken van kennis over de belangrijke actuele ontwikkelingen én vooruitblikken naar de toekomst is dan ook een must. Met overzicht van de hoofdzaken creëert u inzicht en kunt u uw activiteiten en beleid adequaat bijsturen wanneer nodig.

Maar dat is nog best complex, geen dagelijkse kost en u besteedt de tijd liever aan klanten. Dat is uw sterkste kant en dat is ook waarom u ondernemer bent geworden.

Wie verzorgt dan de benodigde informatie? Het is mogelijk een eigen controller aan te stellen, maar dat is over het algemeen een inflexibele oplossing én is behoorlijke kostenpost waartegenover geen directe opbrengsten zijn toe te wijzen. Het risicomanagement is feitelijk een vak op zich en zeer voornaam in elk bedrijf: vraag dat maar eens aan uw bank of accountant… Ik acht het meer waarschijnlijk dat zij juist ú daar al eens over aangesproken hebben.

Wat is mijn bijdrage?
Ik bied een oplossing voor deze (latente) vraag: de deeltijdcontroller -controller-for-one-day- : zeg maar een set zijwieltjes. Ik ben uw sparringpartner en verzorg de opzet en coördinatie van het risicomanagement: de dingen die in uw onderneming er écht toe doen! Flexibel, op zzp-basis, parttime.

Allereerst breng ik in kaart wat de hoofdzaken zijn die aandacht verdienen. Dit is te vertalen in een planningscyclus (begroten van omzet, kosten, investeringen, liquiditeit, etc.) en operationele informatie (klanttevredenheid, kwaliteitsanalyse, strategie, etc).

Een werkwijze voor het verkrijgen van managementinformatie is de volgende stap. Met deze gegevens krijgt u gevraagd en ongevraagd advies en kunt u beslissingen afgewogen nemen. In deze rol van aanjager let ik er op dat veranderingen en doelstellingen afdoende zijn vastgelegd en geborgd.

Als het goed is, ben ik wel eens ‘lastig’… maar help u door te blijven gaan! Daarnaast ben ik het aanspreekpunt van de externe accountant en bank / financierders zodat de communicatie met deze voorname partijen volgens verwachting verloopt.

Wat breng ik mee?
• academisch werk- en denkniveau (bedrijfseconomie, bedrijfskunde)
• analytisch: snel inzicht in hoofd- en bijzaken
• ervaring als sparringpartner en adviseur van directie en management
• ervaring als manager van diverse teams in complexe financiële omgevingen
• ervaring op gebied van risicomanagement, als controller en auditor
• ervaring in het opzetten, uitvoeren en begeleiden van uw social media als zzp’er.
• kennis en ervaring op het gebied van efficiënt en effectief inrichten van processen

Bel me op 06-146 39 545 of mail naar info@zijwieltjes.eu!